Mirela Retegan a făcut posibil visul a doi tineri cu dizabilități de a avea nunta pe care și-o doreau

Mirela Retegan, președinta Fundației Zurli și inițiatoare a nenumărate campanii sociale, a organizat un eveniment special - o nuntă care să fie inspirație pentru oamenii cu dizabilități și motivație la viață pentru toată lumea. Creatoarea fenomenului Zurli le-a îndeplinit visul unor tineri cu dizabilități din Buzău. Ea le-a organizat celor doi tineri nunta la care visau și pe care nu credeau că o vor avea prea curând. Alături de Mirela, în organizarea evenimentului, a fost Paula Ispas, președinta Asociația Îmbunătățirea Vieții din Buzău, care a făcut totul pentru ca mirii Luiza și Petruș să aibă parte de cea mai frumoasă nuntă.

Atunci când i-am cunoscut pe Luiza și Petruș, mi-am dorit foarte tare să organizez pentru ei această nuntă, sperând să fie inspirație pentru toți oamenii care încă nu au cunoscut iubirea, pentru toți oamenii care încă nu au întâlnit acel partener cu care să meargă de mână, încrezători prin viață. Luiza, Petruș și toate persoanele cu dizabilități prezente la această nuntă ne-au demonstrat nouă, oamenilor care le avem pe toate, că ascundem degeaba micile imperfecțiuni - pentru că, atunci când cineva te iubește cu adevărat, te iubește și dacă nu ai o mână sau un picior, dacă nu vezi, dacă ești într-un scaun rulant sau dacă ai un sindrom care te face să te porți altfel decât marea masă a oamenilor. Sunt foarte fericită că am reușit să organizăm această nuntă și le mulțumesc din tot sufletul tuturor oamenilor care au lăsat o bucățică din energia lor, care ne-au susținut, ne-au ajutat, au donat, au sponsorizat, au făcut voluntariat, au participat cu ce au putut la succesul acestui eveniment! N-a fost ușor. E foarte greu să găsești un local în care să existe o toaletă accesibililă pentru un scaun rulant. Și, apoi, e destul de dificil să faci toate lucrurile cu mult mai multă grijă și atenție decât pentru oameni care se descurcă singuri, dar a meritat fiecare secundă de efort! Sentimentul meu la sfârșitul evenimentului - de fapt, chiar în momentul slujbei - a fost să ridic o secundă privirea spre Cer și să zic: Mulțumesc, Doamne, că am dus la bun sfârșit și misiunea asta!, povestește Mirela Retegan.

Mulțumesc Mirelei Retegan, care a venit cu ideea să facem fericit acest cuplu special prin organizarea acestei nunți. A fost un moment în care oamenii cu dizabilități, dar și cei fără o dizabilitate (aparentă) au simțit că le pot fi alături și că putem trăi împreună alături. Am pus umărul împreună pentru ca acest eveniment să aibă loc. Mulțumesc tuturor sponsorilor, colaboratorilor și oamenilor cu suflet care au donat și au contribuit la această poveste de iubire special în care Ea este picioarele lui și el, ochii ei., completează Paula Ispas, președinta Asociația Îmbunătățirea Vieții, co-organizator al evenimentului.

Luiza e nevăzătoare, iar Petruș a rămas în scaunul rulant la 21 de ani, în urma unui accident auto. S-au cunoscut pe Facebook și trăiesc o poveste de iubire cu toate ingredientele.

De la rochia de mireasă, costumul mirelui, florile, aranjamentele și sala de evenimente unde a avut loc petrecerea de nuntă, și până la coafura miresei, totul a fost minuțios pregătit de Mirela Retegan și Paula Ispas, pentru ca nunta de poveste a celor doi miri să fie de neuitat. Cireașa de pe tort a fost artistul Damian Drăghici, venit să cânte la nuntă, pro bono, impresionat de povestea Luizei și a lui Petruș. Cel mai emoționant moment și surpriza serii a fost multitudinea de mesaje video pe care mirii le-au primit de la vedete precum Andra și Cătălin Măruță, Ștefan Bănică, Damian Drăghici, Pavel Bartoș, Carmen Chindriș, Lora, Teo Trandafir, Theo Rose, Florin Dumitrescu, Dani Oțil, Florin Burescu, Paul Surugiu – Fuego și Mirela Vaida.

În cea mai importantă zi din viața noastră am fost foarte fericiți, emoționați și impresionați de toată grija și dragostea de care am fost înconjurați din partea tuturor ce ne-au fost alături! Le mulțumim tuturor care sau implicat în realizarea nunții și le dorim tot binele din lume!, ne-au declarat emoționați mirii.

Cei doi miri au avut parte în weekend de o nuntă care, dincolo de bucuria lor, speră să inspire și să dea încredere tuturor că oricine merită să trăiască emoțiile și frumusetea unei povești de iubire, indiferent de condiție. Acum, tinerii proaspăt căsătoriți sunt pregătiți să plece în luna de miere, într-o escapade romantică dăruită de Travelplanner. Aceștia urmează să petreacă o săptămână la unul dintre cele mai luxoase resorturi de pe litoralul bulgăresc.

Evenimentul special a adunat peste 100 de persoane cu dizabilități, iar organizarea acestuia a fost posibil din donații și sponsorizări. General Agrocom, Aqua Carpatica, Hotel B90, Hotel Pietroasa, Primăria Buzău, Consiliul Județean Buzău, Hotel Avenue, Cofetăria 379, Cofetăria Briana, Optimed, Coral Bloom, Aventura Jucăriilor, Transbuz, Mamma Mia, Geafix Media, Corso, Bencomp, Maxifarma, Afisport, Florăria Theo, Campus cafe, Baloane, MC Dance Buzău, Danone, Diamond Sweet Corner, Ciorbăria Anuței, Flower Power, Caiac Smile, Jandarmeria Buzău, Kara Dog, Pro Salvamont, DJST Buzău, Poliția Buzău, Știri de Buzău, Socialprint, Pkey,B-Zones, Radio Zu, Palatul Copiilor, Focus FM, News Buzău, Focus TV, TV Buzău, Șansa News, Cochirleanu Maria, Eduard Antochi, Stan Popescu, Mario Buzoianu, Damian Drăghici, Ansamblul MC Schow, Valeryi Mayn, Ionuț Mihai, AC Clean, sunt colaboratorii și partenerii care au făcut posibilă Nunta Anului 2022.

Rochia miresei și costumul Mirelui au fost asigurate de Atelierul de Nunți by Florin Burescu. Evenimentul a fost organizat la inițiativa Mirelei Retegan, prin Fundația Zurli, cu sprijinul Paulei Ispas și Asociația Îmbunătățirea Vieții Buzău.